Nitelikli

Gelmiş geçmiş en iyi futbol forma tasarımları 5-4-3-2-1

İlk bölüm için tıklayınız.

5) 1985-87 Liverpool - Marka: Adidas


Liverpool'un ana forması her zaman kırmızı ağırlıklı olmuştur ama adidas'ın bu tasarımında farklı tonlarla verilen çubuklu hissiyatı, tasarıma yedirilen Liverpool ve adidas logolarıyla göz dolduruyor.

Takım kadrosu:

Formayla kazanılan FA Cup finali:



4) 1986-87 Danimarka forması - Marka: Hummel


Memleketlisi Hummel'i meşhur eden tasarımlarını gururla taşıyan Danimarka milli takımı olmuştur. Bu forma ise iki efsane forma tasarımını bir araya getiriyor: hem çubuklu hem parçalı. Bir dönem adidas giyse de tekrar Hummel giymeye başlayan Danimarka'dan yine çığır açıcı tasarımlar bekliyoruz.

Takım kadrosu:

Formanın giyildiği 1986 Dünya Kupası Almanya maçı:





3) 1988 Hollanda forması - Marka: Adidas


Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi üst düzey futbolcular böylesine sıradışı bir tasarımla Avrupa şampiyonu olduklarında, ortaya unutulmaz bir futbol efsanesi çıkmış oluyor. Adidas'ın geometrik şekillerle süslediği bu tasarımı Almanya ve Sovyetler Birliği farklı renklerde giymiş olsa da, Hollanda'nın şampiyon turuncu forması şüphesiz en akılda kalıcı olanı.

Euro '88 kadrosu:


Replika forma değerlendirmesi:


2) 2009-10 İngiltere forması - Marka: Umbro

Beyaz ana formaları seven İngilizler için Umbro'dan sade bir tasarım listenin 2. sırasında yer alıyor. Formanın önünde ve arkasında yer alan rakamlar için ise İngiltere bayrağının diğer rengi olan kırmızı kullanılmış. İngiltere'nin turnuvalarda süregelen başarısızlıklarını düşününce maalesef formanın akılda kalan bir başarısı bulunmuyor. Yine de bu formanın İngilizlerin yetiştirdiği en popüler futbol yıldızı David Beckham'ın son giydiği milli forma olduğunu hatırlatalım.


1) 1988-1991 Batı Almanya forması - Marka: Adidas

Adidas'ın sembolik 3 çizgisiyle doğduğu ülke Almanya bayrağının muhteşem tasarım buluşması olan bu forma, ilk önce Euro '88'de arz-ı endam etse de hafızalara kazınması Batı Almanya'nın İtalya '90 Dünya Kupası'nı kazanmasıyla gerçekleşti. Matthaeus, Völler, Klinsmann gibi efsanelerin terlettiği bu forma, birçok futbol aşığına göre gelmiş geçmiş en güzel tasarım. Forma aynı zamanda Berlin duvarının yıkılıp Almanya'nın birleşmesine de tanıklık etti ve birleşmiş Almanya'nın ilk milli takım forması olarak kullanıldı. Adidas ayrıca 2018 Rusya Dünya Kupası için de bu formadan esinlenerek retro bir tasarım hazırladı.

1990 Dünya Kupası şampiyonu kadro:

Replika forma değerlendirmesi:


Kaynak: http://thefootballattic.blogspot.com.tr/2015/08/the-50-greatest-football-shirts-ever.html 

Yorumlar

Popüler Yayınlar